Behavior Change Academy is onderdeel van de Behavior Change Group

Email: secretariaat@gedragsveranderaar.nl
Tel: +31 (0)  24 202 2452
Adres: Tweede Walstraat 2, 6511 LV Nijmegen

Persoonlijke begeleiding

Zet onze gedragsexperts in om je te helpen met inhoudelijke vragen en bij het formuleren en behalen van ontwikkeldoelen.

Behavior Change Tool

De Behavior Change Tool helpt mensen en organisaties met het doorlopen van de eerste stappen van een gedragsveranderingstraject.

Alumni event 2022 Behavior Change Academy

Behavior Change Alumni

Word onderdeel van ons alumni-netwerk en blijf op de hoogte van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van gedragsverandering.

Blogs

Ontdek blogs over effectieve interventies, praktische tips en wetenschappelijke inzichten.

Webinars

Maak kennis met de wereld van gedragsverandering en ontdek onze live webinars.

Spreekuur

Ontvang een uur gratis advies van onze gedragsexpert over jouw verandervraagstukken.

Alumni aan het woord

Lees meer over de persoonlijke ervaringen en professionele successen van onze alumni.

Webinar: Gedragsinzichten in Beleid

Effectief beleid begint bij gedrag

Wil je jouw beleid effectiever maken? Wil jij aan de slag met doenlijkheid? Vergeet dan niet de kracht van gedragsinzichten. Met gedragsinzichten kun je niet alleen processen en communicatie verbeteren, maar ze kunnen ook het succes van jouw beleid vergroten.

Tijdens deze sessie nemen we je mee in de wereld van gedrag en beleid. We laten zien hoe je beleid kunt versterken en we delen onze ervaringen met verschillende beleidstrajecten. Tot slot laten we zien hoe je zelf een ‘gedragsscan’ kunt gebruiken om het beste uit je beleid te halen.

Datum

25 september

Tijd

12:00 - 13:00

Kosten

Gratis

Ongeacht met welk thema je je bezighoudt, gedragsinzichten zouden een vast onderdeel moeten zijn van het maken van beleid. Natuurlijk kun je met gedragsinzichten processen en communicatie verbeteren. Maar wij geloven dat er nog veel meer mogelijk is op het gebied van gedrag en beleid. Door rekening te houden met menselijk gedrag bij het maken van beleid, vergroot je de kans dat het beleid succesvol is.

Wij hebben aan verschillende beleidstrajecten meegewerkt, waarbij we vanaf het begin het gedragsperspectief inbrengen. Tijdens deze webinar nemen we jullie mee in enkele voorbeelden. We zoomen hierbij in op de belangrijke rol die gedrag heeft binnen de ontwikkeling en het toetsen van nieuwe beleidsopties. Hoe hebben gedragsinzichten een plek gekregen in het geheel? Welke stappen zijn er doorlopen en tegen welke obstakels liepen wij aan?

Daarnaast hebben we op basis van de kennis en ervaring die wij de afgelopen jaren hebben opgedaan, een ‘gedragsscan’ voor beleid ontwikkeld. Door middel van deze gedragsscan kun je in relatief korte tijd checken of het (nieuwe) beleid voldoende rekening houdt met de basisbehoeften van mensen en andere belangrijke gedragsprincipes. We laten tijdens de webinar zien hoe je zo’n scan kan gebruiken en waar je op moet letten als je ermee aan de slag gaat.

Wat behandelen we in deze webinar?

In deze webinar leer je hoe je rekening kan houden met gedrag binnen de ontwikkeling van beleid. We staan stil bij:

  • relevante voorbeelden van de rol van gedrag binnen beleid;
  • de fundamentele basisbehoeften van de mens en de daarbij horende ‘gedragsbouwstenen’;
  • voorbeelden van beleidstrajecten waar wij aan hebben meegewerkt;
  • concrete tips om aan de slag te gaan met gedrag en beleid;
  • en de ‘gedragsscan’ voor beleid die wij ontwikkeld hebben.

Wat levert het op?

Aan het eind van de webinar

  • begrijp je beter welke rol gedragsinzichten kunnen spelen binnen (de ontwikkeling van) beleid;
  • weet je hoe een beleidstraject er vanuit een gedragsperspectief uit kan zien;
  • kun je zelf aan de slag met een gedragsscan voor beleid.

Voor wie is de webinar?

De webinar is bedoeld voor een brede groep professionals die betrokken zijn bij beleidsvorming en -implementatie. Denk hierbij aan beleidsmedewerkers van ministeries en uitvoeringsorganisaties, maar bijvoorbeeld ook aan beleidsadviseurs, projectleiders en managers die verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen, evalueren of uitvoeren van beleid. Daarnaast is de webinar ook relevant voor communicatieprofessionals en gedragswetenschappers die samenwerken met beleidsmakers en geïnteresseerd zijn in het verbeteren van communicatieprocessen en beleid door middel van gedragsinzichten.

Praktische informatie

  • Duur: 1 uur
  • Datum & tijd: 25 september van 12:00 tot 13:00

Sprekers

De sprekers zijn twee gedragsspecialisten van D&B, met ruime ervaring met beleidstrajecten en met het doceren op het gebied van gedragswetenschap.